Higijena pasa i mačaka

Iako nas često “kupe“ slatkim okicama i medenim šapama, u početku ne razmišljamo o svim tehničkim i često dosadnim stvarima koje su neophodne za osnovu i održavanje bezbrižnog života ljubimca u kontinuitetu. Pored ishrane prilagođene rasi psa, učenja mace da piški u pesak umesto na parket, čipovanja pasa i drugih tema koje iziskuju posvećenost, brigu i vreme od strane vlasnika, tu je i higijena pasa i mačaka, možda i najvažnija oblast koju je potrebno istražiti i usavršiti.

Portal Moje šapice kreiran je sa ciljem da postane prvi izvor informacija kome se okrenete u trenutku kada niste baš sigurni šta dalje ili vam je potreban vid potvrde da ste na pravom putu sa razmišljanjima. Upravo zbog toga, tu smo da vas uputimo u pravom smeru i kada je higijena pasa i mačaka u pitanju, pružajući sve savete koji vam olakšavaju život sa najboljim krznenim prijateljem, ili ga dodatno ulepšavaju.

Iako možda ne deluje tako, vlasnici pasa nailaze na mnoge manje i veće probleme prilikom odgajanja ljubimaca, posebno ako se nikad ranije nisu susreli sa negovanjem psa ili mace. Koliko god da volimo da se mazimo sa njima, postoji i mnogo propratnih stvari koje su više obaveza nego uživanje, a higijena pasa i mačaka jedna je od njih.

Ako se tek sada susrećete sa “problematikom“ čišćenja ušiju pasa, izluđuje vas miris prenaglašenog urina vašeg ljubimca, ali ste i generalno nesigurni kada je u pitanju ova tematika, na pravom ste mestu! Istražite naše blog postove i saznajte objašnjenje za sve o čemu ste razmišljali do sad, ali i više od toga, kada je higijena pasa i mačaka u pitanju, ali i sve drugo vezano za ova mala, magična stvorenja koja čine život još lepšim. A ukoliko ipak ne nalazite informacije koje su vam potrebne, kontaktirajte nas i pisaćemo o novoj temi sa zadovoljstvom!

Nastavak...
Kategorije
X