Ishrana mačaka

Da li ste znali da Ishrana mačaka ne mora biti misterija? Ako obratite pažnju na ponašanje svoje ljubimice, lako ćete moći da napravite plan ishrane koji će poboljšati njen kvalitet života.

Važno je da znate je da su mačke stvorenja navike. Ovu činjenicu možete da iskoristite u svoju korist tako što ćete omisliti raspored ishrane kojeg ćete se redovno pridržavati. Pažljivo isplanirana ishrana odrasle mačke pružaće joj sigurnost i ustanoviti rutine.

Jednostavno je – obroci vašeg ljubimca treba da postanu kamen temeljac oko kojeg se planiraju druge aktivnosti. Rutina hranjenja će pomoći vašoj mački da nauči u kom periodu dana može da očekuje hranu..

Mačke imaju jednostavnu anatomiju želuca – baš kao i ljudi. Kada se stomak napuni hranom, isprazniće se u roku od nekoliko sati. Prazan stomak će u narednim satima početi da šalje signale mozgu, stimulišući osećaj gladi. Iz tog razloga, najmanje dva obroka dnevno je najbolja opcija za vašeg ljubimca. Redovna, rutinska ishrana omogući će njegovom telu da se pripremi za hranu, što je najzdravija opcija kada je reč o ishrani mačaka.

Imajte na umu da nije preporučljivo da držite posudu sa hranom napunjenu 24h dnevno. Pravilna ishrana podrazumeva da mački pružate hranu samo u određeno vreme tokom dana. Na ovaj način će vremenom vasa maca prestati da prečesto obilazi posudu sa hranom u nadi da će je sačekati porcija I ovako im možete davati I suvu I vlažnu hranu.

Podstaknuti velikom ljubavlju prema ovim životinjama, na portalu Moje šapice možete da očekujete mnoštvo korisnih saveta iz oblasti ishrane mačaka. Naši edukativni tekstovi će vam pomoći da svog ljubimca negujete pravilno i kvalitetno, a da njegov životni vek bude dug i ispunjen potpunim uživanjem u hrani.

Nastavak...
Kategorije
X