Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo

Portal “Moje šapice” u sklopu svog web-sajta, u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti ( GDPR ) i drugim propisima, prikuplja određene podatke o korisnicima. Trudimo se da na našem sajtu prikupljamo samo osnovne podatke kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo i predstavili Vam naše usluge u skladu sa Vašim potrebama. Mi nikada ne bismo izneverili Vaše poverenje, pa samim tim ne bismo ni u kom scenariju odali Vaše podatke, osim ukoliko se ne radi o prekršaju zakona.Informacije koje prikupljamo kasnije koristimo za unapređenje našeg sadržaja i celokupnog iskustva upotrebe sajta. Neki od ovih podataka su i pojedini lični podaci – oni pomoću kojih može da se identifikuje određena osoba. Prvi lični podatak koji prikupljamo je IP adresa. Mi nemamo tačan uvid gde se nalaze naši korisnici, već su ti detalji skladišteni u bazi našeg web-sajta. Drugi lični podatak koji beležimo su ime i prezime korisnika, i to isključivo ukoliko odlučite da nam se obratite preko kontakt forme na našem web-sajtu mojesapice.rs

Sledeća vrsta podataka koje prikupljamo podaci o Facebook profilima naših posetilaca, kada naš sajt poseti neko ko ima aktivan profil na mreži Facebook, uz dodatnu napomenu da nemamo nikakav pristup ovoj listi korisnika.

Zatim, prikupljamo informacije o analitici našeg sajta za potrebe alata Google Analytics, Google Search Console i Google Ads, kao što su broj poseta, broj pregledanih stranica, izvori saobraćaja na našem sajtu i slične informacije. Ovi podaci se prikupljaju isključivo u svrhe poboljšavanja korisničkog iskustva na sajtu i mi nemamo pristup pojedinačnim prikupljenim podacima, već samo generalnoj analitici.

Prikupljamo email adrese koje nam posetioci svojevoljno ostavljaju u cilju započinjanja komunikacije sa našom kompanijom ili da bi se prijavili na naš Newsletter. Svrha Newsletter-a je da registrovani korisnici na svoju email adresu periodično dobijaju relevantne vesti koje periodično šaljemo.

Takođe, prikupljamo i brojeve telefona, u sklopu kontakt forme na našem sajtu. Ovaj podatak služi isključivo u svrhu kontaktiranja posetilaca sajta koji su se izjasnili da su zainteresovani za neku ponudu.

Kako prikupljamo podatke

Na našem sajtu imamo instalirane kodove, tzv. “Kolačiće” (Cookies), koji prikupljaju podatke o korisnicima (IP adresa, lokacija, podaci za Google alate, aktivan Facebook profil i sl.). Dodatne podatke o Facebook profilima dobijamo i putem instaliranog koda Facebook Pixel, čija je uloga da prikuplja podatke o interesovanjima postilaca, kako bi se bolje optimizovale reklamne poruke naše kompanije koje se plasiraju na Facebook i Instagram platformi.

Ostale podatke kao što su Vaša imejl za potrebe komuniciranja i za Newsletter prikupljamo preko osnove kontakt forme, ili forme za prijavu na Newsletter na našem sajtu. Podaci dobijeni na ovaj način koriste se isključivo u svrhu za koju se prikupljaju i neće biti zloupotrebljeni.

Za više informacija pogledajte našu Politiku upotrebe „kolačića“.

Kategorije
X