Kako ukloniti miris psećeg urina iz kuće

Ako se i dalje pitate kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva, mi imamo ne samo jedan odgovor za vas, već više njih. Informišite se u nastavku teksta i rešite ovaj problem jednom za svagda!

Kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva

Jun, 2021

Znamo koliko volite svog ljubimca, ali njegova svakodnevna “tumaranja“ po vašem domu često pružaju i uvid u ne tako slatke strane života sa psom. Među njima su oštećenja nameštaja, cepanje stvari, ali i mnoge druge aktivnosti kojima se psi uglavnom bave kada vlasnici nisu prisutni. Ukoliko niste još uvek uspeli svog psa da naučite da vrši nuždu napolju, jedna od neprijatnih stvari sa kojima se možete susresti je miris urina koji ostaje za njim.

Ako se i dalje pitate kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva, mi imamo ne samo jedan odgovor za vas, već više njih. Informišite se u nastavku teksta i rešite ovaj problem jednom za svagda!

 

Kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva

Zašto je važno da uklonite miris psećeg urina iz svog doma?

Ukoliko pristupimo ovoj temi sa stanovišta vlasnika, prvi i najočigledniji odgovor bio bi da se jednostavno rešite neprijatnog mirisa, koji sigurno smeta vama, članovima domaćinstva, ali i gostima koji vas posećuju.

Mnogi psi imaju izrazito specifičan miris urina, a najčešće veće i dugodlake rase imaju izraženiji u odnosu na pse manje rase i kraće dlake. Osim puke neprijatnosti, urin pasa može da sadrži i mnogobrojne bakterije koje vremenom mogu uticati na vaše zdravlje, a kako je jedna od primarnih komponenti psećeg urina amonijak, važno je da izbegnete sve potencijalno štetne posledice zbog ovog sveprisutnog mirisa u vašem domu.

Kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva

Kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva – brzo i efikasno

Pre svega, uklonite urin čim se pojavi! Naizgled nemoguća misija uklanjanja ove vrste mirisa ipak jeste izvodljiva, sve dok brzo odreagujete i nezavisno od površine na kojoj se dogodila “nezgoda“ izazvana od strane vašeg pufnastog prijatelja. Ukoliko je reč o tepihu, najbolje bi bilo da pospete sodu bikarbonu i ostavite da odstoji par sati, potom usisate, ili da iskoristite dobrobiti pirinča ili soli koji apsorbuju tečnost. Nakon petnaestak minuta, uklonite ono što ste upotrebili i dodatno očistite oblast sredstvom koje je predviđeno za čišćenje urina pasa.

S druge strane, ako je vaš pas ipak odlučio da obeleži teritoriju na pločicama, imate sreće – sa ove površine je znatno jednostavnije ukloniti neugodne mirise! Međutim, ako je ipak reč o parketu, naići ćete na malo veće poteškoće iz razloga što drvo brzo upija sve prosute tečnosti, pa i pseći urin.

Pored toga, još neki od trikova koje vredi isprobati ako se pitate kako ukloniti miris psećeg urina iz domaćinstva jeste upotreba:

  • limunske kiseline,
  • sirćeta,
  • praška za veš,
  • razređenog joda u vodi,
  • sredstva za pranje sudova.

U supermarketima takođe možete pronaći dosta sredstava za čišćenje podova koja, pored što efikasno uklanjaju različite nečistoće, sasvim dobro i eliminišu miris urina. Prilikom kupovine nekog od tih sredstava, neophodno je obratiti pažnju na to da na sebi imaju oznaku “bezbedno za ljubimce”.

Iako na listi “za i protiv“ imanja kućnog ljubimca, u ovom slučaju psa, miris urina pripada redu koji se odnosi na “protiv“, na kraju dana ipak se i to anulira. Kada vas vaše omiljeno biće pogleda slatkim okicama, zacvili od sreće, krene da maše repom ili se od uzbuđenja jednostavno upiški, shvatite da ipak ništa nije tako neprijatno, i da je to samo faza u odrastanju psa, koja će uz malo vašeg truda, svakako proći.

Još zanimljivih tekstova

Kategorije
X